Gnocchi parisiene cu sos bechamel

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 4084 vizualizari

 

O reteta mai neobisnuita poate, dar e gustoasa. Daca doriti sa faceti un preparat mai deosebit, puteti incerca si aceasta reteta. Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 500 ml lapte
  • 160 gr faina
  • 4 oua
  • Un sfert lingurita sare

Pentru sos bechamel:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi parisiene cu sos bechamel:

Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga apoi ouale si se amesteca bine. Se pune compozitia in pos. Intru-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe, pinem in ea gnocchi. Se impinge compozitia din pos si se taie cu cutitul, in marimea dorita.

Cand gnocchi se ridica la suprafata se scot cu spumiera si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pregatim apoi sosul bechamel. Punem un vas pe foc, adaugam untul si faina. Se amesteca mereu pana faina isi schimba culoarea, dar foarte putin. Adaugam apoi treptat  laptele. Se sareaza si se pipereaza. Sosul bechamel se toarna peste gnocchi. Deasupra presaram parmezan ras. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos! Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi parisiene cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si sos bechamel